It’s 2016!

So, here I’am again… Back to write something unimportant thought in my blog.

And it’s March!

The last I wrote in here is two years ago, about losing our beloved grandma.

And since then, I’ve graduated from Sociology department, UNPAD at April 28, 2015. Made it on time–or less, three years 4 month–approximately.

Well, but since graduation on August, I didn’t get any activities… *don’t look at my belly!
DSCN1692.JPG
Yep, I graduated with my second Bro… Just don’t ask any further, teehee.

But, well, I don’t know if my activities right now can told ‘working’.

Cashier. I ‘work’ on that, on some publishing near my house. And since semester 5, I sold novels, so it made me easier (and harder) to continue with that online novel shop (you can check @asafiction on instagram, thank you ;))

You already know that I’m a book–novel lover, addict, etc. And there’s meme around booklover that we want getting paid by just reading. And I did it.

Became a cashier, which doesn’t have customers all the time, I have plenty times to read. It’s nice, right? But on the other hand, after three months in there, I get tired reading. I know, I know what you guys would says, but imagine it; so much time, a whole days I read one novel by one novels. Eventually, no matter I love to read, it will get tired of me.

And I have so much thinking these days. About continuing became a cashier (well, I’m bachelor afterall, there’s additional title after my last name), getting some formal job, no, I think I’ll hold ‘job hunter’ status ’till I came back from Europe (amiinn, I hope there’s no any hitch until then and back).

Everytime I think about these things, I always get exhaled.

But, keep positive, Non! Bismillah.

(as if I’m so agamais, teehee)

Regards,

A.P.S. Non.

Advertisements

Month of Fasting Habit

August 19th 2012 is the day of victory for moslem!

yeah, this is today!

let me say this first:

HAPPY IEDUL FITRI 1433 H!

PLEASE FORGIVENESS FOR MY MISTAKES..

Last month, moslem did fasting before we sholat ied. And in Indonesia (I don’t know about others) there’s habit in society which is Buka Shaum Bersama (bukber).

And I as one of that society followed that habit. From Bukber with friends from high school, middle school, until kindergarten. Yeah! Al-Amin kindergarten is first bukber this year (I also surprise heard that they want to held this event. Even there’s only less than 15 person, but I happy that I can saw them again 😀

too bad, that my grade school not held this bukber this year (yeah, it is, too hard to communicate with others). Then just me and my best friends from grade school who bukber. We walking around (far away) to finally found cafe I suggested, Road Cafe.

And before that, I and my buddy from middle school (second grade) met at mall to bukber.

 

 

 

 

for the third grade (one person who captured it),
Then, me and high school friends from first grade (one person who captured it), So when I met with friends from second and third grade, well that person is who closer with me than anyone in second and third grade. And there’s still many friends who came at that bukber, but it’s difficult to captured all of people when the place is not supporting.

Actually bukber with friends from university (just my Sociology) held this event too coincide with hima’s inauguration committee but when we eating, there’s no photo.

And my family too held bukber, there’s only me and my cousin and in mine, I don’t have picture which is captured all my family.

Well then, Happy Iedul Fitri 1433 H 😀

P.S. It’s really sad that one of my lecturer is passed away on August 15. Just four days to this victory’s day. But it what Allah want. I’m sure that is the best for him, that Allah have a better plan for his family. He is my dad’s friend too. Once, I and my dad visited him at hospital, then I meet him at college, looks more thin and more healtier. But one day before he died, my dad told my mom that he was difficult to talk (and my friends told me when he visited him at his house, his speaks was difficult to understand). This tidings is really shock us.

New Experience

have I told you about my new activity? hmm no? ‘k…

my tasks. well, I quiet busy with my college task. but that’s not new experience for me.

I learn violin!

yeah!

I’ve like to learn violin since junior high school, but I don’t know why I’m not try that time. but, when January 2012, I learn this instrument.

and the end of March, my course held mini concert classic. that’s my first concert! and I was really nervous, my hand and foot are shaking. that time I thought my perform was horrible. I don’t think anything about they applause me when first song end. after I played two folksong, my teacher praised me. tell me that I was good (for my level, I think). even when I tell her that she just try to make me happy. but, no, she said, I was good. discordant notes, because my hand was shaking (really, really shaking), she tell me it was normal (for my level, I knew it).

but, I really happy that I courage my self to followed this concert. and my mother–the only one I allowed to came–praised me too. I really happy. and when my dad watched recording my concert, he smile and I know, he happy too watch me played violin. I really happy. 😀

and I assume all praise they give to me is my birthday gift which is two days ago before I performed.

watch my horrible performance here 🙂

293 on 2012 is 19!

understand what I wrote on the title?

it’s my ID, 293 (birth on 29 March (3) ’93 and the third child) and in this year is my 19th birthday. yeeeyy!

morning, I woken up by my mother that says her hope for me. That’s really the way I love to waking me up. then my parents prepared yellow rice (baca: nasi kuning) for me (I think it’s replaced cake for my birthday :D) then we pray together for us. then (again), slowly, I got message from my friends and I really happy to read them. and I got blessing from message on facebook, status on plurk, and mention on twitter. It really make me smile all day!

I’ve got two surprises from my friends in collage and from high school.

on 29 March 2012 in my class, I’m not hoping anything from my friends, actually. not because they not so close to me (at first, I just want they not felt guilty because they not celebrate my birthday–like one of my friend) buuut, they’re so kind to me.

(karena bahasa Inggrisnya–sumpahnya–jelek sekali, mari kita beralih ke bahasa nasional negaraku)

di akhir mata kuliah pada saat itu, satu temanku yang sedang menagih biaya untuk peminjaman ruangan untuk mubes (musyawarah besar), aku memberinya lebih dan meminta kembaliannya. tapi dia malah berkata, “yang ulang taun sih segini aja ya. ga usah kembalian” (yah intinya seperti itu), lalu temen-temen yang lain yang lagi berdiri dekat dengan dia langsung menanyakan kebenarannya (kalau aku lagi ulang taun) dan mereka memberi ucapan dan dengan baiknya mereka hendak menyiramku. -__-”

akhirnya kelas yang lagi heboh tambah heboh dengan berita ulang tahunku. setelahnya aku dan yang lain turun ke Gerbang Lama hendak makan siang (yang dilaksanakan pada sore hari), tiba-tiba mereka menyanyikan lagu Happy Birthday To You dan dilanjutkan di tempat makan. sumpah, aku sama sekali nggak nyadar dan tidak mengharapkan hal ini sama sekali. brownies coklat dengan potongan almond dan potongan coklat kecil, aku potong-potong dan kusuapi (sekitar) 10 orang dengan satu potong. ujung-ujungnya aku hanya mencicipi kue ulang tahunku itu satu potong kecil -___-

nggak masalah. karena pada malam harinya aku mendapat bolu dari tiga orang teman dari SMA-ku.

sampai di rumah aku langsung mandi karena kehujanan. setelah itu, karena dua harinya hendak mengikuti mini konser maka aku latihan dan jauh dari handphone. tiba-tiba panggilan dari Ibuku yang mengatakan bahwa temanku yang adalah tetanggaku datang berkunjung untuk memberiku novel milik temanku yang lain. awalnya aku sudah geer saja akan diberi kado yang dia sembunyikan di balik punggungnya. well, that’s just my imagination. ternyata dia memang hanya memberiku novel dan entah mengapa menyuruhku untuk menyimpan novel itu ke dalam rumah tapi aku tolak, karena ternyata muncul teman cowok-ku dari SD yang keluar dari dalam rumah tetanggaku. (I have some reason why I wont return this novel to my house). dan dibelakangnya ada temanku lagi yang sedang membawa sekotak panjang bolu dengan lilin-lilin kecil yang banyak di atasnya. It really touch my heart, saudara-saudara.

setelah kita ngobrol-ngobrol di teras tetanggaku itu, teman cowokku itu mengambil novel dari pelukanku untuk mengetahui novel apa itu. lalu diambil lagi oleh temanku yang sedang membawa bolu. entah pada awalnya sedang ngobrolin apa, lalu aku bertanya ke teman cowokku itu, “lalu kadonya mana?” itu bercanda. tapi ternyata dia memang sedang membawa ‘kado’-ku itu di balik punggungnya. air langsung disiram ke kepalaku tanpa persetujuanku. masih dalam keadaan shock, tepung ditebarkan di kepalaku. akhirnya selama beberapa menit aku mengejar-ngejar teman-temanku itu hendak membalas mereka. “Itu kado dari aku!” kata teman cowok-ku itu.

konyol dan sangat tersentuh rasanya, mengetahui ternyata aku bisa juga mengalami hal seperti ini. mengingat teman-teman yang rela memberiku brownies dan katanya hendak memberiku kado (walau aku tolak rencana mereka itu), lalu mentraktir temen-temen tanpa aku-nya sendiri tidak ikut makan, malam-malam diterangi sinar redup dari lilin, ketawa keras-keras dan menakut-nakuti teman-teman yang hendak kusiram air, menggigil kedinginan karena air itu, dan mandi untuk kedua kalinya setelah itu untuk membersihkan badan dari tepung. benar-benar, I never imagine this would happen in my life. but it’s so grateful that my friends really celebrate my birthday when I growing up (sama ketika aku berpikir usia remaja mapan itu di umur 18 dan dewasa itu di umur 20 yang mana aku berniat tidak akan meminta apapun di tahun depan–makanya mintanya sekarang ahahahaha).

I hope that their life will full of happiness and healthy, and got blessing from God. Amiiinnnn…

(picture following :))

Welcome 2012!

Hello 2012!

it’s new year again 🙂

Alhamdulillah saya dan keluarga dapat berkumpul bersama lagi tahun ini. it’s such a great great great time!

sedihnya, salah satu sahabat saya meninggal dunia pada tanggal 1 Januari 2012 pukul 4.50pm, yaitu Dhika Ayu Saraswati Kusumo. dan hari ini (5 Januari) saya dan teman-teman, junior, senior dan pelatih dari Paskibra SMPN 17 Bandung (BRIGARA) mengadakan sholat ghaib. Dia adalah sahabat yang setia, ceria, jarang mengeluh, humoris, dan seorang pendengar yang baik. kami sangat merasa kehilangan dengan kepergiannya, namun ini sudah menjadi jalan hidupnya, ketentuanNya. bagaimana pun juga, kami hanya dapat menerima kejadian ini. dan semoga orang tuanya, adiknya, keluarganya, dan teman-temannya diberi ketabahan atas kepergiannya untuk selamanya. amiinn..

beginilah dunia, ada yang sedih ada yang senang, ada yang meninggal ada yang lahir. pelatih (4 Jan) dan dua junior (2 dan 3 Jan) kami berulang tahun.

Pokoknya, walaupun awal-awal tahun ini sudah ada berita menyedihkan, tapi semangat untuk meneruskan hidup, karena waktu akan terus bergulir, harus tetap terbakar!

SEMANGAT 2012!!!

P.S. ada banyak hal yang ingin aku lakukan, sayangnya hal baru itu tidak dapat terlatih hari ini (ada faktor dari tempat aku les), dan aku sudah melangkah satu langkah untuk memcoba hal baru bagiku itu :). I love something new and my desire is infinity 😉